Alette Mulder

Overgangs-, voedings- & hormoondeskundige

“Je hebt meer invloed op je hormoonhuishouding dan je denkt” 

Wat ik voor jou kan betekenen

Heb je last van opvliegers, gewrichtsklachten, hoofdpijn, gewichtstoename of algehele moeheid? De oorzaak is vaak een disbalans in de hormoonhuishouding. Ik adviseer en begeleid vrouwen met hormonale klachten. Je krijgt uitleg over de specifieke hormonen die van invloed zijn op jouw gezondheid. We kijken dus echt naar de oorzaak van de symptomen. Op die manier kun je de klachten goed en gemotiveerd aanpakken. Herkenning van de oorzaak geeft vaak al veel verlichting.

Wat ik doe

Middels een uitgebreide intake en een hormonale anamnese bekijk ik welke hormonen bij jou uit balans zijn. Dit geeft ook inzicht in je voedingspatroon, de mate waarin je beweegt en je stressniveau. Op basis daarvan maak ik een plan van aanpak op maat om je hormonen beter in balans te krijgen, zodat je weer zelf de regie kunt nemen en je algehele gezondheid verbetert. Verder geef ik trainingen over de werking van hormonen en de overgang en adviseer ik organisaties over het thema vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Ik doorbreek graag het taboe rond de overgang.

Wie ik ben

Ik ben geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met voeding, hormonen en leefstijl. Dit komt voort uit de eierstokkanker die ik in  2013 kreeg en waardoor ik van het een op het andere moment in de menopauze terecht kwam. Ik ben toen tijdens mijn herstel op zoek gegaan naar mogelijkheden om vitaal te blijven. Inmiddels heb ik veel kennis opgedaan en verschillende opleidingen afgerond. Zoals medische basiskennis en een hormoon- en levenscoach opleiding.

Ik zal vanuit mijn kennis en achtergrond altijd in combinatie met de wetenschap en de reguliere zorg mijn advies vormgeven.


Tarieven voor individuele consulten (incl. 21%)

Eerste consult     € 135,00          

Tweede consult   €   95,00

Traject van 5 consulten € 500,00