Ineke van der Ham

Acupuncturist

Wat ik voor jou kan betekenen

Als jouw lichaam in disbalans is dan heeft dat invloed op je emoties, je reacties en acties. Die beïnvloeden op hun beurt weer je omgeving en je relaties met anderen. Ik kan je helpen om de lichamelijke disbalans, die gemakkelijk kan ontstaan als je in de overgang bent, te herstellen. Door dat herstel veranderen dan weer de dynamiek met je omgeving en je persoonlijke relaties op positieve wijze. 

Wat ik doe

Ik werk als Acupuncturist & Herbalist vanuit de visie van de Chinese geneeskunde dat lichaam en geest één zijn. Mijn werken vanuit de Chinese geneeskunde is gericht op proactief handelen om de gezondheid in stand te houden. Voor het stellen van een diagnose voer ik gesprekken en kijk ik naar het lichaam door o.a. pols voelen en meridianen aftasten. Ik geef voedings- en leefstijladviezen en behandel het lichaam door het zetten van naalden en te werken met granulaten en kruiden. Daarnaast geef ik les aan de Qing-bai Academy of TCM.

Wie ik ben

Ik ben een gedreven en betrokken persoon als het gaat om beweging, gezondheid en familie. Toen ik ging studeren had ik twee keuzes: de Sport Academie of fysiotherapie. Ik koos fysiotherapie en verbond daarna die twee werelden alsnog met elkaar in mijn werk. Ik heb jarenlang en over de hele wereld gewerkt in de internationale topsportwereld als fysiotherapeut. Daar zag ik welke grote kracht er kan voortkomen uit de verbinding tussen lichaam en geest. De erkenning van die waarde zag ik terug in de Chinese geneeskunde. Veel reizen maakte ook dat ik gemakkelijk open stond voor andere zienswijzen en voelde dat dit mijn volgende beroep moest worden. Ik volg nog steeds studies, momenteel een in Amerika. Maar je vindt me ook nog altijd in de sportschool. Als beweging een van mijn grote drijfveren is dan kan ik niet anders dan iemand zijn die altijd zal doorgaan.