Myrte IJkelenstam

Shiatsu-therapeut en coach

“Gun jezelf de tijd om stil te staan bij wat er voor jou écht toe doet.”

Wat ik voor jou kan betekenen

In de levensfase van overgang gebeurt er ontzettend veel. Realiseer jij je welke impact dat heeft op jouw welzijn? Een shiatsu-sessie maakt je bewust van wat er voor jou écht toe doet. En stelt je in staat om je eigen invloed te pakken, prioriteiten te stellen en de juiste keuzes te maken. Het is een laagdrempelige uitnodiging om te kijken naar thema’s die in jouw leven een rol spelen. Bijvoorbeeld keuzes in werk of relatie en rouw of onverwerkt verdriet. Maar het kan ook een welkom moment van tijd-voor-jezelf zijn, waarin je even niets hoeft en je hoofd kunt uitzetten. 

Wat ik doe

Shiatsu is drukpunttherapie door de kleding heen. Het is effectief om gezondheids- en vermoeidheidsklachten te verminderen en om ontspanning en focus te vinden. Shiatsu is gebaseerd op Oosterse geneeskundige tradities en ontwikkeld in Japan. Waar wij in de westerse wereld uitgaan van massage op spierniveau, gaat shiatsu uit van meridianen. Het maakt je bewust van wat jouw lijf je heeft te vertellen en wat aandacht vraagt.

Wie ik ben

Ik ben shiatsu-therapeut en daarnaast ben ik al ruim twintig jaar werkzaam in het bedrijfsleven. Ik ben dus bekend met de dynamiek die daar van invloed is op welzijn en functioneren. Om me te verdiepen in wat disbalans voor weerslag kan hebben op het werkende leven, heb ik naast mijn HR-werk de beroepsopleiding tot shiatsu-therapeut gevolgd. Voor verdieping van dialoog tussen lichaam en geest heb ik dit aangevuld met een coachopleiding.